Met deze tips worden onze goede voornemens echt gehaald !

Een nieuw jaar… Voor veel mensen betekent dit ook goede voornemens : 10 kilo afvallen, vaker naar die sportschool, stoppen met roken. Of misschien wil je juist meer genieten, quality time met je gezin of leren koken…  Er zijn er vast een paar die je bekend in de oren klinken !

Na de befaamde Decembermaand met Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw hebben we allemaal weer zin om fris het nieuwe jaar te starten. Die eerste dagen van januari zijn dan ook het probleem niet… Alle begin is moeilijk, maar doorzetten valt ook niet mee toch ?  Wij geven je graag een aantal tips om je doelen te bereiken !

voornemens3

Tip 1. Inspiratie

Het belangrijkst is dat je  echt geïnspireerd bent zodat je voornemen zeker een succes wordt. Wil je dit voornemen ook echt ? Doen wat je wilt kost namelijk minder moeite, je houdt het makkelijker vol. Het gaat dan eigenlijk bijna vanzelf. Het is dus het slimst om van je voornemen een inspiratie te maken. Geen voornemen omdat het moet en zeker niet omdat iemand anders dat vindt. Maar alleen omdat je dat zelf echt graag wilt !

Tip 2. Begin klein

Als we op 1 januari onze voornemens uiten beginnen we meestal met het einddoel, dus 10 kilo afvallen, een marathon lopen en gelijk topfit zijn. Maar als we na een tijdje  de balans opnemen zijn we 1 kilo afgevallen in plaats van 10, we kunnen 20 minuten hardlopen in plaats van die marathon. Dit is het moment waarop veel mensen de moed verliezen en stoppen  met hun voornemen. Het verschil tussen nu en het einddoel is eigenlijk gewoon te groot.  Je einddoel in één keer willen bereiken betekent gegarandeerd een teleurstelling, dus…. Concentreer je op vandaag, complimenteer jezelf met elke vooruitgang en geef niet op ! Succes verzekerd !

voornemens1

Tip 3. Herhaal, herhaal, herhaal,…. en dan de beloning !

Een nieuw voornemen is eigenlijk niets anders dan een nieuwe gewoonte creëren. Er wordt gezegd dat je een nieuwe gewoonte minstens 27 keer moet herhalen voor je eraan gewend bent.  Een ‘oude’ gewoonte is dus ook niet in één keer ontstaan. Herhaling is hier het sleutelwoord ! Na al die herhaling is het tenslotte heel belangrijk jezelf ook te belonen voor al die inzet. Elk resultaat telt, niet alleen het behalen van je einddoel. Als je jezelf complimenteert voor elke stap, motiveer je jezelf als het ware om door te zetten. Dus doe jezelf tussendoor een dagje sauna,  een  heerlijk weekendje weg of zelf een stukje taart cadeau. De weg ernaar toe moet ook leuk zijn tenslotte. voornemens2

De conclusie is dus jezelf een voornemen gunnen waar jij je goed bij voelt en ermee beginnen. Dat hoeft trouwens niet op 1 januari te zijn hoor. Je goed voelen is een voornemen waar je elke dag mee kunt beginnen.