Categorie: nieuwjaarsreceptie

De perfecte outfit voor de kerstborrel op het werk

Het einde van het jaar is weer in zicht. Hard gewerkt, deadlines gehaald en de kerstkaarten zijn allemaal op tijd de deur uit ! En dan staat plotseling de jaarlijkse kerstborrel weer in de agenda. Gezellig samen zijn met collega’s en het afgelopen jaar nog eens bespreken onder het genot van een hapje en een drankje. De grote vraag is natuurlijk; in welk outfit wil jij dit jaar de show stelen ?

Portrait of happy business people chatting while celebrating Christmas in office

Dresscode

Met een beetje geluk heeft de kerstborrel een thema met bijbehorende dresscode. Dit maakt de zoektocht naar de perfecte outfit al een stuk makkelijker. Denk maar aan de traditionele dresscodes als Black Tie, Cocktail of Gala. Er zijn natuurlijk altijd collega’s die een stapje verder gaan in het verzinnen van thema’s en dresscodes zoals Hawaï, La Bella Italia, of Rock&Roll. Laat je fantasie dan maar de vrije loop want hoe bonter hoe beter in zo’n geval.
Tip: houd je aan de dresscode, je wilt tenslotte niet uit de toon vallen. Allemaal in hetzelfde outfit zou echter ook gênant zijn, dus check met je collega’s wat zij aantrekken.

Geen dresscode ? Geen paniek !

Er zijn geen officiële voorschriften voor een outfit tijdens een kerstborrel. Met een jurkje zitten de dames altijd goed. Ga voor elegant zwart met feestelijke accessoires of pak uit met een prachtige cocktailjurk. Wil je knallen met kleur ? Ga dan voor rood, want dat is natuurlijk de perfecte kerstkleur… Heren hebben qua outfit iets minder mogelijkheden dan dames, maar ook die kunnen helemaal kerstproof op de borrel verschijnen. Een feestelijk overhemd bijvoorbeeld of een mooie (rode) stropdas als eyecatcher. Een mooie blazer en trendy schoenen maken het outfit van de mannen helemaal compleet.

De foute kersttrui

Tenslotte, we kunnen hem niet meer wegdenken, de ‘foute’ kersttrui. Want zo fout is deze trui inmiddels niet meer. Integendeel, het is een heus mode-item geworden. Dus wil je echt de show stelen met jouw outfit, kies dan voor één van de vele supergrappige ontwerpen. De keuze is echt reuze… En dames, als je een oversized model kiest is deze trui ook perfect als jurk te dragen. Mooie pumps eronder en klaar, perfecte outfit voor de kerstborrel !

Kortom, laat de jaarlijkse kerstborrel je inspireren het coolste, leukste, mooiste en eventueel grappigste outfit samen te stellen. Kleren maken de man is het spreekwoord tenslotte, en de vrouw natuurlijk…

kerstborrel1

 

5 tips om indruk te maken met je speech

Naast het sturen van een zakelijke kerstkaart, wordt in veel bedrijven traditioneel een nieuwjaarsreceptie gehouden. Dit is veelal een informeel samenzijn onder collega’s en directie, waarbij er vaak een speech gehouden wordt om iedereen weer te motiveren voor het nieuwe jaar. Maar hoe begin je hier nu aan?

Speechen is een kunst op zich. Het gaat niet iedereen even gemakkelijk af, maar met deze vijf tips voor de perfecte speech lukt het ongetwijfeld om indruk te maken op de aanwezigen.

Lees verder

3 fantastische tips voor een kerstborrel op het werk.

Bij een kerstborrel krijg je de kans om op een ontspannen manier samen met je collega’s terug te blikken op het afgelopen jaar onder het genot van een hapje en drankje.  Daarom is een goede voorbereiding  van groot belang. Hieronder enkele tips om je alvast op weg te helpen.

Gezellige kerstborrel op het werk

Tip 1: De uitnodiging voor de kerstborrel

Het leukste is dat al je collega’s naar de kerstborrel komen. Daarom moet je er voor zorgen dat iedereen een uitnodiging krijgt. Dus vergeet ‘m niet te maken! Dit kan via een leuke kaart of via de mail. Zet erbij dat de partners welkom zijn (of niet) en of er een dresscode is. En vergeet ook vooral niet erbij te vermelden wanneer het is en tot hoe laat het duurt.  Dit allemaal om stress te voorkomen bij de genodigden!

Tip 2: Wil je sfeer? Ga dan voor een verrassend thema!

Wil je dit jaar een kerstborrel organiseren waar de collega’s nog lang over na zullen praten?  Zorg dan voor een origineel verrassend thema.  Want een leuk thema is een echte ijsbreker en zo vermijdt je een alledaagse bedoening. Denk bijvoorbeeld aan een Spaanse avond met paella en tapas incl. bijpassende kleding . Of een casino night waar iedereen eens een gokje mag wagen. Een karaoke avond of een winterse barbecue met gluhwein.. Alles  is mogelijk! Laat je verbeelding de vrije loop en roep eventueel de hulp in van enkele collega’s.

Portrait of happy business people chatting while celebrating Christmas in office

Tip 3: Let op… blijf professioneel en laat je niet (helemaal) gaan. 

Bij een kerstborrel hoort natuurlijk een glaasje bubbels of een glaasje  wijn, maar omdat het een borrel van het werk is moeten we wel professioneel blijven. Dus drink niet teveel en blijf altijd bewust van je positie binnen het bedrijf. Niets is vervelender dan de volgende dag met schaamrood op de wangen te moeten vernemen dat je over de schreef bent gegaan.  Wissel daarom je glaasje alcohol af en toe eens af met een watertje of een glaasje fris.

Wat je natuurlijk ook kan doen is alcoholvrije cocktails serveren, het ziet er leuk uit, geeft een goed gevoel en smaakt overigens ook nog eens heerlijk.

Wij hopen hiermee enkele bruikbare tips te hebben gegeven en dat jullie kerstborrel een groot succes wordt!

Alvast hele fijne feestdagen

Banner kerst NL