Bij een kerstborrel krijg je de kans om op een ontspannen manier samen met je collega’s terug te blikken op het afgelopen jaar onder het genot van een hapje en drankje.  Daarom is een goede voorbereiding  van groot belang. Hieronder enkele tips om je alvast op weg te helpen.

Gezellige kerstborrel op het werk

Tip 1: De uitnodiging voor de kerstborrel

Het leukste is dat al je collega’s naar de kerstborrel komen. Daarom moet je er voor zorgen dat iedereen een uitnodiging krijgt. Dus vergeet ‘m niet te maken! Dit kan via een leuke kaart of via de mail. Zet erbij dat de partners welkom zijn (of niet) en of er een dresscode is. En vergeet ook vooral niet erbij te vermelden wanneer het is en tot hoe laat het duurt.  Dit allemaal om stress te voorkomen bij de genodigden!

Tip 2: Wil je sfeer? Ga dan voor een verrassend thema!

Wil je dit jaar een kerstborrel organiseren waar de collega’s nog lang over na zullen praten?  Zorg dan voor een origineel verrassend thema.  Want een leuk thema is een echte ijsbreker en zo vermijdt je een alledaagse bedoening. Denk bijvoorbeeld aan een Spaanse avond met paella en tapas incl. bijpassende kleding . Of een casino night waar iedereen eens een gokje mag wagen. Een karaoke avond of een winterse barbecue met gluhwein.. Alles  is mogelijk! Laat je verbeelding de vrije loop en roep eventueel de hulp in van enkele collega’s.

Portrait of happy business people chatting while celebrating Christmas in office

Tip 3: Let op… blijf professioneel en laat je niet (helemaal) gaan. 

Bij een kerstborrel hoort natuurlijk een glaasje bubbels of een glaasje  wijn, maar omdat het een borrel van het werk is moeten we wel professioneel blijven. Dus drink niet teveel en blijf altijd bewust van je positie binnen het bedrijf. Niets is vervelender dan de volgende dag met schaamrood op de wangen te moeten vernemen dat je over de schreef bent gegaan.  Wissel daarom je glaasje alcohol af en toe eens af met een watertje of een glaasje fris.

Wat je natuurlijk ook kan doen is alcoholvrije cocktails serveren, het ziet er leuk uit, geeft een goed gevoel en smaakt overigens ook nog eens heerlijk.

Wij hopen hiermee enkele bruikbare tips te hebben gegeven en dat jullie kerstborrel een groot succes wordt!

Alvast hele fijne feestdagen